MARY KAY

KELEBIHAN BOTANICAL EFFECT EVOLUTION

Assalamualaikum.. Hari ni sy nak cerita berkenaan dengan rejim penjagaan wajah Botanical Effect Evolution, nak senang sy sebut BEE ye.. harap uols paham na.. BEE ni adalah set penjagaan wajah yang disukai ramai sebab harganya mampu milik dan sesuai untuk semua lapisan usia bermula dari 12 tahun! Kalau tengok rupa kotaknya mesti semua dah terpikat, tu belum cuba dan rasai kehebatan set BEE ni

Mary Kay Botanical Effects Evolution adalah dari estrak buah naga dan aloe vera. Ekstrak buah naga adalah kaya dengan antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas kulit yang merosakkan, ia juga dikenali sebagai super fruit dalam kalangan buah buahan tropika. Buah naga mengandungi asid lemak dan beberapa vitamin B-kompleks, termasuk sering dipanggil “vitamin anti-stress” B1 (thiamin), ditambah B2 (riboflavin) dan B3 (niacin). Ia juga penuh dengan mineral seperti besi, kalsium dan fosforus.

 

Euer #Frischekick für den perfekten #Glow - Die Botanical Effects® 🍃Hautpflegeserie von Mary Kay® sorgt schnell und einfach für strahlend schöne Haut #MaryKayDeutschland www.marykay.de

Ekstrak Aloe Vera atau dikenali sebagai lidah buaya adalah salah satu tumbuhan yang paling berkhasiat di dunia; gel Aloe Vera mengandungi lebih daripada 75 nutrien, termasuk 20 mineral dan 12 vitamin. Aloe vera membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mempunyai kandungan vitamin E yang tinggi, antioksidan yang popular dalam penjagaan kulit. Ia juga membantu menggalakkan proses kulit yang sihat dan perolehan sel.

Mereka yang ingin berjinak jinak dengan Mary Kay amat disarankan bermula dengan BEE ini, kerana ia juga berfungsi sebagai “The healing product” dengan fungsinya yg juga merawat kulit wajah bagi mereka yang penah guna produk lain yang anda sendiri pun tidak tahu jenis kandungan dalam produk tersebut.

 

Freshen up your skin care routine! Botanical Effects® combines dragon fruit extracts and aloe to create an an antioxidant-packed infusion that helps keep skin healthy-looking and hydrated. | Mary Kay

 

Harga set lengkap Botanical Effects Evolution ni  ialah RM354, ada 5 item di dalamnya iaitu:

1. Botanical Effects® Cleansing Gel 127g RM 75.00

Bahan-bahan semulajadi yang diperolehi daripada kelapa membersihkan kulit anda secara mendalam dan berkesan menghilangkan semua sisa minyak.

  • Mengandungi ekstrak buah naga antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas kulit yang merosakkan.
  • Juga mempunyai ekstrak aloe untuk rangsangan tambahan antioksidan.
  • Tidak menanggalkan kulit atau meninggalkan ia berasa ketat.
  • Kulit terasa licin, segar dan bersih.
  • Bebas minyak dan diuji secara klinikal untuk kerengsaan kulit dan alahan.

2. Botanical Effects® Invigorating Scrub 88 ml RM 75.00

Mengelupas untuk membuang kulit mati

  • Mengandungi ekstrak buah naga antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas kulit yang merosakkan.
  • Juga mempunyai ekstrak aloe untuk rangsangan tambahan antioksidan.
  • Diformulakan dengan biji buah-buahan pengelupasan semula jadi untuk membantu liang roma tidak tersumbat.
  • Mengandungi bahan-bahan semulajadi yang diperolehi daripada kelapa dan epal.
  • Bukan sahaja kulit anda kelihatan licin, tetapi kulit anda akan berseri.

3. Botanical Effects® Moisturizing Lotion SPF 30 Sunscreen 50 ml RM 65.00

Losyen ringan menawarkan 12 jam pelembapan serta perlindungan matahari dalam satu tiub kecil! Kulit kelihatan sihat dan berasa segar.

  • Mengandungi ekstrak buah naga antioksidan dibungkus untuk membantu melawan radikal bebas kulit yang merosakkan.
  • Juga mempunyai ekstrak aloe untuk rangsangan tambahan antioksidan.
  • Ciri-ciri spektrum luas perlindungan matahari dari kedua-dua sinaran UVA dan UVB.
  • Menyerap dengan cepat tanpa sebarang kesan sisa, jadi apa-apa langkah seterusnya seperti memakai foundation. Anda boleh teruskan!
  • Dengan penting SPF dimasukkan, ia menjimatkan masa anda – tidak perlu bimbang tentang memakai pelindung matahari secara berasingan daripada pelembap anda.

4. Botanical Effects® Moisturizing Gel 85 g RM 85.00

Ringan, cepat menyerap, gel menyediakan kelembapan yang optimum untuk semua jenis kulit dan kulit kelihatan lebih sihat.

  • Mengandungi ekstrak buah naga antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas kulit yang merosakkan.
  • Juga mempunyai ekstrak aloe untuk rangsangan tambahan antioksidan.
  • Formula ringan tidak berasa berminyak dan tidak meninggalkan sisa, namun ia melembapkan selama 12 jam.
  • Kulit terasa lembut, licin dan segar tanpa berasa kering.
  • Bebas minyak dan tidak akan menyumbat liang roma

5. Botanical Effects® Refreshing Toner 147 ml RM 75.00

Menegangkan liang-liang roma sambil menanggalkan minyak berlebihan.

  • Mengandungi ekstrak buah naga antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas kulit yang merosakkan.
  • Mempunyai ekstrak aloe untuk rangsangan tambahan antioksidan.
  • Kesan kotoran dan sel kulit mati dibersihkan secara menyeluruh.
  • Mengandungi ekstrak wangian witch hazel, yang telah digunakan secara tradisional sebagai astringen.
  • Meninggalkan kulit kelihatan sihat dan segar.

Tips Pemakaian Mary Kay Botanical Effects

Pagi :

  • Cleansing Gel
  • Refreshing Toner
  • Moisturizing Gel or Moisturizing Lotion SPF 30 Sunscreen

Malam :

  • Cleansing Gel
  • Refreshing Toner
  • Moisturizing Gel

Gunakan Invigorating Scrub 2 kali seminggu selepas Cleansing Gel.

Meckda,

Mary Kay Ind. Beauty Consultant

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan dengan produk ini sila whapsapp dengan klik link di bawah ye..

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *