MARY KAY

BOTANICAL EFFECT FORMULA 1,2 AND 3

Botanical Effect adalah skin care set yang paling asas tapi berbisa dalam list produk Mary Kay. Set BE ni adalah antara item yang menjadi best seller dan hot kat pasaran. Biasanya bagi sesiapa yang baru nak berjinak-jinak dengan Mary Kay memang disarankan start dengan set BE ni dulu, BE juga membantu menaturalkan atau persediaan wajah sebelum melangkah untuk upgrade ke produk MK yang lebih advance, pendek kata ia berfungsi macam healing proses macam tu la. bagi mereka yang sebelum ni pernah menggunakan produk yang anda sendiri pun tak tahu isi kandungannya better mula dengan set ini,  hrganya mampu milik dan berbaloi. Botanical Effect ni sesuai bagi semua peringkat umur bermula dari 12 tahun, bagi mereka yang dah ada sign of ageing tak berapa digalakan pakai set ini sebab Mary Kay dah ada produk khas untuk merawat masalah tersebut, tapi tak digalakan tak bermaksud tak berkesan ye, boleh je pakai kalau rasa nak start mencuba dan ia tetap membantu dalam merawat kulit. Jangan risau, pelaburan anda tak akan sia-sia.. Dalam Botanical Effect ini ada 5 item, antaranya:

 

1. CLEANSER

Macam biasalah cleanser memang fungsinya membersihkan wajah yang extranya lepas cuci pakai cleanser BE ni muka rasa segar dan fresh!. Cleanser ni jenis tak berbuih, seperti yang kita tahu cleanser yang berbuih ni sebenarnya tak bagus untuk kulit sebab ia mengandungi paraben dan SLS jadi tak sesuai bagi mereka yang memiliki kulit sensitif dengan bahan kimia seperti ini

 

2. MASK

Mask membantu menanggalkan set-sel kulit mati, mengecilkan pori, membersihkan pori, menganjalkan kulit dan memberikan penghidratan yang diperlukan kulit, so kulit tidak akan kering dan sentiasa lembab dan toink2 bila ditekan lembut.. yang bestnya lagi white head black kead semua dia tarik!

  • Membantu menanggalkan sel-selkulit mati
  • Mengecilkan por-pori
  • Membersihkan pori-pori tersumbat
  • Menganjalkan kulit.
  • Membersihkan muka dari Blackhead dan white head
  • Jika kita consistent pakai mask pipi kita akn jadi anjal seperti di cucuk botox . Mask sangat penting bagi wanita yg benar2 nak jaga kecantikan dan ia wajib di miliki.

 

3. FRESHEN@TONER
  • Membantu membersihkan wajah dari saki baki makeup setelah dicuci dgn pencuci wajah
  • Mengetatkan dan mengecilkan liang roma yg terbuka
  • Utk menutup kembali pori-pori yang terbuka selepas cleanser atau mask

 

4. PELEMBAP@HYDRTE @ MOISTURIZER
  • Membantu melembabkan kulit wajah disepanjang hari.
  • Tanpa pemakaian pelembap, wajah kelihatan kurg bermaya/ kusam, gelap, jeragat dan tanda2 penuaan seperti garis-garis halus mula kelihatan dengan jelas.

Set Botanical Effect ni ada 3 formula, Setiap formula pula fokus pada berlainan jenis kulit, nampak tak bertapa telitinya Mary Kay dalam usaha merawat wajah. Mana ada skincare 1 jenis untuk semua jenis kulit.

1. Formula 1: Kulit kering
2. Formula 2: Kulit normal / Kombinasi
3. Formula 3: Kulit berminyak

Harga keseluruhan set lengkap penjagaan kulit Botanical Effects ini adalah RM296 bagi setiap formula. Murah sangat kan dan tahan lama sehingga 3bulan lebih!

Kalau puan2 serius nak dapatkan kulit yang sihat dan glowing sila gunakan skincare yang bersesuaian dengan jenis kulit. Kalau xsesuai dengan jenis kulit, akibatnya masalah akan bertambah parah atau kita rasa tak selesa bila keluar rumah atau bila melakukan aktiviti luar, selain itu jenis pemakaian skincare akan memberi kesan pada keberkesanan dalam merawat kulit

Sekian,

Nur Shuhada Ismail

Marykay Independent Beauty Consultant

 

Klik Whats App untuk consultancy dari saya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *