• MARY KAY

    8 PETUA MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT DAN MENGECILKAN LIANG PORI

    Assalamualaikum..Setiap orang tentu pernah melalui fasa ‘diserang’ jerawat. Walaupun fasa ini telah berakhir, namun ramai yang mengambil masa bertahun-tahun untuk menghilangkan parutnya kan? Hari ini saya nak share beberapa petua hilangkan bekas jerawat yang boleh dibuat sendiri di rumah. Bahannya semulajadi, mudah didapati dari dapur mommies! 1. ALOE VERA Aloe vera adalah sumber vitamin yang amat bagus untuk melembapkan kulit serta memperbaiki strukturnya. Selain itu, aloe vera tidak mengandungi bahan alergenik yang mampu memudaratkan kulit. Jadi, tak perlu risau menggunakannya kerana ia tidak mendatangkan kesan sampingan. Gunakan gelnya dan sapukan pada bekas jerawat selama 30 minit sebelum dibilas. 2. SODA PENAIK ‘Baking soda’ atau soda penaik ini terkenal dengan bahan 1001 kegunaan, termasuklah…

  • MARY KAY

    PROMOSI MARY KAY JANUARI 2019

    Bulan ni promosi best nak habaq mai, sebab kebanyakannya produk best seller, memang rugilah kalau tak grab! Meh tengok promo yang mary kay bagi sempena bulan pembukaan 2019 ni                 Promo paling letop bulan ini, harga asal dari RM215 selepas less 25% jadi RM161!..Set “get flawless in 3 step” yang ni puan2 boleh pilih skin tone dan jenis kulit, kalau puan2 jenis kulit combination/oily sila pilih set “for matte skin” kalau kulit puan2 jenis kering sila ambil “for dewy skin” ya.. kalau tak pasti jugak sila klik butang whatsapp kat bawah nanti ok..   Kenapa perlu pilih ikut skin type? Pernah tak anda…

  • MARY KAY

    KELEBIHAN BOTANICAL EFFECT EVOLUTION

    Assalamualaikum.. Hari ni sy nak cerita berkenaan dengan rejim penjagaan wajah Botanical Effect Evolution, nak senang sy sebut BEE ye.. harap uols paham na.. BEE ni adalah set penjagaan wajah yang disukai ramai sebab harganya mampu milik dan sesuai untuk semua lapisan usia bermula dari 12 tahun! Kalau tengok rupa kotaknya mesti semua dah terpikat, tu belum cuba dan rasai kehebatan set BEE ni Mary Kay Botanical Effects Evolution adalah dari estrak buah naga dan aloe vera. Ekstrak buah naga adalah kaya dengan antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas kulit yang merosakkan, ia juga dikenali sebagai super fruit dalam kalangan buah buahan tropika. Buah naga mengandungi asid lemak dan beberapa vitamin…

  • MARY KAY

    BOTANICAL EFFECT FORMULA 1,2 AND 3

    Botanical Effect adalah skin care set yang paling asas tapi berbisa dalam list produk Mary Kay. Set BE ni adalah antara item yang menjadi best seller dan hot kat pasaran. Biasanya bagi sesiapa yang baru nak berjinak-jinak dengan Mary Kay memang disarankan start dengan set BE ni dulu, BE juga membantu menaturalkan atau persediaan wajah sebelum melangkah untuk upgrade ke produk MK yang lebih advance, pendek kata ia berfungsi macam healing proses macam tu la. bagi mereka yang sebelum ni pernah menggunakan produk yang anda sendiri pun tak tahu isi kandungannya better mula dengan set ini,  hrganya mampu milik dan berbaloi. Botanical Effect ni sesuai bagi semua peringkat umur bermula…

  • MARY KAY

    APA YANG ADA DALAM KOTAK STARTER KIT MARY KAY

    Harini saya nak share starter kit yang saya  dapat selepas register sebagai BC (Beauty Consultant), barang ni akan dipost kerumah selepas sign up ye.. Bila sebut Beauty consultant mesti anda akan rasa “biar betul sekali sign up aku dah jadi beauty consultant” sebenarnya kalau puan2 serius nak berbisnes dalam dunia kecantikan MK puan2 perlu attend kelas ESRS untuk permulaan sebagai BC  Share this...FacebookPinterestTwitterLinkedin